Πολιτική Απορρήτου

 

                                    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

 

Όταν έρχεστε σε επαφή με την ALFAMEDICA, επιθυμούμε να γνωρίζετε και να κατανοείτε πλήρως ποια δεδομένα συλλέγουμε, πώς τα χρησιμοποιούμε και πώς διασφαλίζουμε το απόρρητο αυτών, καθώς και τους όρους απορρήτου χρήσης της ιστοσελίδας. Σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα στο χρήστη να αποφασίσει ποια δεδομένα θέλει να μοιράζεται με την ALFAMEDICA και να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του.

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και έχει αναπτύξει όλες τις κατάλληλες πολιτικές προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του νέου Γενικού Κανονισμού περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR) και να παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας για όλους τους συναλλασσόμενους μαζί της.

Πρωτίστως πρέπει να γνωρίζετε ότι :

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που μας παρέχετε είναι η εταιρεία «ALFAMEDICA» που έχει έδρα στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, οδός Σοφοκλέους αρ. 1Β. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της εταιρείας (DPO) για κάθε θέμα που σας απασχολεί σχετικά με την τήρηση και επεξεργασία από εμάς των δεδομένων σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">sales@alfamedica.gr

Και

Υπεύθυνη αρχή για την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα στην Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τα στοιχεία επικοινωνίας της οποίας μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.dpa.gr/.

Παρακάτω παραθέτουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για εμάς και τα δεδομένα σας και τους όρους που ισχύουν για την χρήση της ιστοσελίδας μας:

1. Ποιά προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε:

Προσωπικά δεδομένα που εσείς μας παρέχετε ως επισκέπτης - χρήστης.

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας και συμπληρώνετε τη φόρμα επικοινωνίας, σας ζητάμε να μας παρέχετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με εσάς.

Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

Προσωπικά σας στοιχεία όπως όνομα, επώνυμο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Περαιτέρω, σε περίπτωση αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών, μας παρέχετε πληροφορίες όπως το φύλο σας, η ημερομηνία γεννήσεώς σας και δεδομένα υγείας, όπως το ιατρικό ιστορικό σας.

Επίσης, κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στα ως άνω στοιχεία η Διεύθυνση IP και δεδομένα Cookies.

2. Σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων:

Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται από εμάς και χρησιμοποιούνται προκειμένου:

-       Να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, αιτήματα και παράπονα σχετικά με τα προϊόντα μας.

-       Να ανταποκριθούμε σε αναφορές σας, να επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες σχετίζονται με προϊόντα μας και να παρακολουθούμε την ασφάλεια και την ποιότητά τους σε συμμόρφωσή μας με το εκάστοτε ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο.

-       Να συμμορφωνόμαστε εν γένει με τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών, φορέων και δικαστηρίων.

-       Να διερευνήσουμε ή να λάβουμε μέτρα κατά πιθανής παράνομης συμπεριφοράς από τους χρήστες του παρόντος διαδικτυακού τόπου.

-       Να βελτιώσουμε τη λειτουργία του παρόντος διαδικτυακού τόπου, ερευνώντας και αναλύοντας δεδομένα, παρακολουθώντας και αναλύοντας τις τάσεις και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας προς το σκοπό βελτίωσης της σχεδίασης και του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου. Στη διαδικασία αυτή ΔΕΝ συλλέγονται αναγνωρίσιμα προσωπικά δεδομένα. Συλλέγονται αποκλειστικά πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών και το αρχικό όνομα τομέα του Παρόχου Υπηρεσιών Internet.

3. Πόσο καιρό διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα:

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για το χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος, ή για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει κάποια νομική διαδικασία ή τέλος, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να σας παρέχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες που έχετε ζητήσει.

 Σε περίπτωση που επικοινωνήσατε μαζί μας θέτοντας ένα ερώτημα ή υποβάλλοντας κάποιο αίτημα, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται προκειμένου να καταστεί δυνατή η απάντηση στο ερώτημα ή η εξέταση του αιτήματος.

4. Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους:

Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, δεδομένα και πληροφορίες που συλλέγουμε με τους άνω τρόπους σε τρίτα πρόσωπα εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός και αν οφείλουμε να εκπληρώσουμε νομική μας υποχρέωση, ενδεικτικά υποχρέωση στο πλαίσιο της φαρμακοεπαγρύπνησης. Σε αυτήν την περίπτωση, αλλά και στην περίπτωση διαβίβασης προσωπικών δεδομένων για την διασφάλιση εννόμου συμφέροντος της εταιρείας μας, τα προσωπικά σας δεδομένα θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε κατάλληλες διασφαλίσεις που προβλέπονται από το νόμο. Εάν τα δεδομένα σας διαβιβασθούν σε τρίτη χώρα, η οποία ενδεχομένως δεν παρέχει τον ίδιο βαθμό προστασίας με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., θα διασφαλίσουμε με κατάλληλα μέτρα ότι θα προστατεύονται με τον ίδιο τρόπο όπως θα γινόταν και εντός της Ε.Ε.

5. Μέτρα διασφάλισης του απορρήτου:

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται, αποθηκεύονται από εμάς σε ασφαλή διακομιστή που προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης και τείχος ασφαλείας (firewall). Όλα τα δεδομένα που αποθηκεύονται στους υπολογιστές και διακομιστές της εταιρείας μας κρυπτογραφούνται με κλειδί 256bits. Η εταιρεία μας εφαρμόζει πολιτικές και τεχνικά μέτρα ασφαλείας που έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν, όσο το δυνατό περισσότερο, την προστασία όλων των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας δεδομένων, από τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση, αποκάλυψη, αλλοίωση ή καταστροφή.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου δεν ισχύει για ιστοσελίδες τρίτων, προς τις οποίες μπορεί να παρέχονται σύνδεσμοι από τον παρόντα διαδικτυακό τόπο. Προκειμένου να ενημερωθείτε σε σχέση με τις πρακτικές απορρήτου τρίτων ιστοσελίδων, προς τις οποίες παρέχουμε συνδέσμους, ελέγξτε την πολιτική απορρήτου που αναρτάται στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

6. Τα δικαιώματά σας:

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων (GDPR) έχετε το δικαίωμα:

6.1.Πρόσβασης και Ενημέρωσης, δηλαδή να ενημερωθείτε από εμάς ποια δεδομένα σας έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει, για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε και τους αποδέκτες, στους οποίους αυτά ενδέχεται να διαβιβαστούν, ιδίως τους αποδέκτες σε τρίτες χώρες.

6.2. Διόρθωσης, δηλαδή να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ή να συμπληρώσουμε τυχόν ελλιπείς ή εσφαλμένες πληροφορίες που διατηρούμε σχετικά με εσάς.

6.3. Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας, δηλαδή να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να διακόψουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν υπάρχουν υπερισχύοντες νόμιμοι και επιτακτικοί λόγοι ή εάν η επεξεργασία είναι αναγκαία για την  θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη  νομικών αξιώσεων της εταιρείας. 

6.4. Φορητότητας, δηλαδή να μας ζητήσετε να λάβετε σε αντίγραφο τα δεδομένα σας που διατηρούμε ή/και να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας για λογαριασμό σας.

6.5. Διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»), δηλαδή να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης της εταιρείας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας ή για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών της αξιώσεων.

6.6. Ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, στις περιπτώσεις που η ALFAMEDICA επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα σας βάσει συγκατάθεσης.

6.7. Υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">sales@alfamedica.gr .

7. Ισχύς πολιτικής απορρήτου

Η παρούσα πολιτική απορρήτου καθορίζει τις αρχές που διέπουν τη χρήση όλων των προσωπικών δεδομένων που λαμβάνονται. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί την παρούσα ιστοσελίδα συμφωνεί σε αυτή τη χρήση. Οι χρήστες παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά την πολιτική απορρήτου. Οποιαδήποτε διαφωνία μπορεί να προκύψει με την πολιτική απορρήτου, θα εμπίπτει στην πολιτική αυτή και στις πληροφορίες και την ενημέρωση για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που είναι ενσωματωμένη στην ιστοσελίδα αυτή.

Η πολιτική απορρήτου μπορεί ενίοτε να αλλάζει. Ζητούμε, επομένως, από τους χρήστες της ιστοσελίδας να την ελέγχουν τακτικά για να διασφαλιστεί ότι αυτοί γνωρίζουν την πιο πρόσφατη έκδοση που θα εφαρμόζεται κάθε φορά που επισκέπτονται την ιστοσελίδα. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση της ιστοσελίδας συνιστά αποδοχή της Πολιτικής αυτής και δεσμεύει τους χρήστες με τους όρους της.

 

Τελευταία ενημέρωση 25.5.2018.